L a Z i G o
Mesaj Sayısı : 12 Puan : 27 Rep : 4 Kayıt tarihi : 27/10/09 Yaş : 37 Nerden : Dünyadan :)
| Konu: Senin Yüzün Acıysa Yeryüzü de Acıdır Salı Ekim 27, 2009 8:53 pm | |
|
Senin Yüzün Acıysa Yeryüzü de Acıdır
Sığınırım mihnetsiz, sesinin eşiğine Issız göğünde senin, titreyen ay olurum Ben üşürüm, zaman üşür, nerede örtün anne Sabrının sularında, kanatlı tay olurum Sığınırım mihnetsiz, sesinin eşiğine Ben üşürüm, zaman üşür, nerede örtün anne
Mücrimim, mahşerimde, ölü kuşlar dolaşır Yankısız tenhalardan, alnıma karlar yağar Vaham çöl, çadırım yok, al götür beni anne Ruhumun sarnıcında, gözlerin ve sonbahar Mücrimim, mahşerimde, ölü kuşlar dolaşır Vaham çöl, çadırım yok, al götür beni anne
Kırık dal uçlarından, sarkıyor şimdi hüzün Kefenimde gül açar, lif lif örülür âh’lar Meryem yüzlüsün anne, su’yu okşar gibisin Kubbeyi çökertecek, sırtımdaki gün/âhlar Kırık dal uçlarından, sarkıyor şimdi hüzün Meryem yüzlüsün anne, su’yu okşar gibisin
Selviler sfenks olmuş, gün batımları heykel Bir yalancı aynayım, gölgem bükülmüş gibi Yıldızları sağarak, emzirsen beni anne Ümidim didiklenmiş, kalbim sökülmüş gibi Selviler sfenks olmuş, gün batımları heykel Yıldızları sağarak, emzirsen beni anne
Dipsiz kuyulardayım, Nil’i, tutmuş Zeliyhâ Yusuf’un kokusu’nu, dengime alıp geldim Yüklü bulutlar anne, nereye taşır beni Yakup’un hasretini, yarama sarıp geldim Dipsiz kuyulardayım, Nil’i, tutmuş Zeliyhâ Yüklü bulutlar anne, nereye taşır beni
Aşkımın uğrağından, taşlar düştü payıma Zulmün kara mızrağı, ciğerime saplandı Acımı göğe astım, gök kamburlaştı anne Makberimi kırdılar, Kudüs’te kanım aktı Aşkımın uğrağından, taşlar düştü payıma, Acımı göğe astım, gök kamburlaştı anne
Gün ülkende gül yürek, kınalı bir kuzuyum İstanbul Surları’nda İbrahimî bir yiğit Şimdi öksüz kalmışım, mabetim nerde anne Aziziye virâne, dedem nerede şehit Gün ülkende gül yürek, kınalı bir kuzuyum Şimdi öksüz kalmışım, mabetim nerde anne
Benim için dua et, bu dünya bir yalanmış Kurtuba’da bir nar’dım, Söğüt’te ulu çınar Yurdum dağıldı anne, çiğ düştü ellerime Denizlerim tutuştu, söndü bütün ışıklar Benim için dua et, bu dünya bir yalanmış Yurdum dağıldı anne, çiğ düştü ellerime
Kendimin sonsuzuna, taşınan bir yolcuyum Tabutum omzumda, mevtam kuru toprakta Melâl soframa anne, gölgen düşmüş upuzun Sonrasız bir yangının, izi kalmış yaprakta Kendimin sonsuzuna, taşınan bir yolcuyum Melâl soframa anne, gölgen düşmüş upuzun
Ben uykuna akarım, sen sonsuz bir engine Katre’ler umman olur, zerre sanki bin güneş Melekler seni söyler, kutlu kentlerde anne Ashap aydınlığıdır, bağrına düşen ateş Ben uykuna akarım, sen sonsuz bir engine Melekler seni söyler, kutlu kentlerde anne Yaşar Bayar
| |
|