İşte Fıkralar:
Kavuk
Hoca bir gün arkadasiyla konusuyormus arkadasi demis ki : -Ya hocam dün sizin evden bir ses çikti. Bu neydi?. Hoca ise : Hiç sadece hanimla biraz tartisti
kavugum merdivenlerden yuvarlandi, demis. Arkadasi : -Yahu hocam hiç kavuktan bu kadar ses çikar mi?, demis. Hoca : -Ya anlasana içinde bende vardim, demis
Ya Tutarsa
Birgün hoca göle yoğurt çalmaya gitmiş bunu gören komşular hoca napıyosun hiç göle yoğurt çalınır mı demi
şler hoca da ya belki tutarsa demiş ben yine çalıyım belki gölde tutarda bir ömür boyu yoğurt yeriz demiş
Kim Büyük
nasrettin hocaya bir gün sormuşlar. -kim büyük? nasrettin hoca; geçen gün abim s
senden 1 yaş büyük demişti.bir sene geçtiğine göre 2miz yaşıt olduk.''demiş.
Evliliğin Böylesi
Nasrettin Hoca evlen meye niyetlenir. Eş- dost bir hatuncağızı öve öve göklere çıka rırlar. Şöyle huylu! Böyle soylu! — Dünyalar güzeli... Hoca'nın gönlünü çelerler. Evlenirler. Zifaf gecesi yüz görümlüğünü veren Ho ca, gelinin duvağ
nı kaldırır. Aman Allah'ım! Çirkin bir gelin. Gelin hanım, kocasına sadakatini göstermek için: — Hoca efendi, akrabalarından kime görüneyim, kime görünmeyeyim? diye sorar. Hoca şaşkın: — Aman hatun, bana görünme de kime görünürsengörün... der.
Alma Alma
Bir gün nasrettin hoca elma satıyormuş.her gittiğinde alma alma diyormuş.herkeste elmadan bahsetiyor sanmışlar. ve bir a
ama gelip bir kilo almış ve elmalar çürük çıkmış.adam gelip hocam bu elmalar çürük demiş. hoca ben sana demedimmi alma alma